’91 procent Groningse studenten voelt zich eenzaam’

nieuws
Foto: Josiah Norton from FreeImages

Uit een enquête van UKrant en Hanzemag blijkt dat slechts 9,1 procent van alle deelnemende Groningse studenten zich nooit eenzaam voelt. 

46 procent van alle 955 deelnemende studenten voelt zich regelmatig eenzaam. 11,7 procent van de respondenten stelt zelfs dat ze zich altijd eenzaam voelen.

Ook blijkt uit de enquête dat eerstejaarsstudenten zich vaker continu eenzaam voelen dan andere groepen studenten, zo’n 17,3 procent van hen geeft aan zich vrijwel altijd alleen te voelen. 31,4 procent van deze groep studenten komt van buiten de Europese Unie.

Pubquiz tegen eenzaamheid

De twee onderzoekende studentenmagazines willen iets doen aan deze toenemende eenzaamheid en lanceren daarom de Friend-o-matic Pubquiz. Deelnemers kunnen zich van 16 tot en met 26 maart aanmelden. De organisatie stelt de aspirant-deelnemers vervolgens een aantal vragen en koppelen hen vervolgens, op basis van interesses, aan drie andere studenten.

De Quiz zelf vindt plaats op 1 april (de organisatie benadrukt: Dit is geen grap!) De eerste honderd studenten die meedoen, krijgen een gratis bierpakket van Grunnbier. De winnaars mogen als gezamenlijk uitje een auto in elkaar meppen bij Autosmash Groningen.

Deel dit artikel: