53 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 145 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 53 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 92 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen steeg met zes infecties ten opzichte van het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen door corona gemeld onder de inwoners uit de gemeente. Donderdag maakte het RIVM melding van één nieuwe ziekenhuisopname.

In de provincie werden 12 besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. Er werden twee nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd. Donderdag waren dat er twee. Er werden geen nieuwe sterfgevallen uit Groningen gemeld bij het RIVM.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 53 0 0 Midden Groningen 18 0 0
Stadskanaal 7 1 0 Het Hogeland 6 0 0
Veendam 9 1 0 Westerkwartier 6 0 0
Pekela 4 0 0 Eemsdelta 11 0 0
Oldambt 17 0 0 Overig 6 0 0
Westerwolde 8 0 0
Totaal 145 2 0

Landelijk vonden de GGD’en 4.727 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 566 meer dan donderdag. Vrijdagochtend lagen er 1.911 mensen met corona in het ziekenhuis, donderdag waren dat er 1.923. Op de IC’s zijn 541 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, twee meer dan donderdag. Het RIVM registreerde 32 overlijdens door COVID-19. Donderdag waren dat er 33.

Deel dit artikel: