47 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 133 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Het aantal besmettingen met het coronavirus in de gemeente Groningen is sinds woensdagochtend met 47 toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM donderdagmiddag naar buiten heeft gebracht. In de rest van de provincie werden nog eens 86 infecties vastgesteld.

De 47 nieuwe besmettingen in de gemeente zijn er twaalf minder dan in de voorgaande vierentwintig uur. Er werd één nieuwe ziekenhuisopname gemeld van een inwoner van de gemeente Groningen. Het RIVM meldde geen nieuwe sterfgevallen binnen de gemeentegrenzen, net als woensdag.

Buiten de gemeente Groningen werden 86 nieuwe besmettingen gemeld. Tussen dinsdag- en woensdagochtend waren dat er 94. In de rest van de provincie werd één nieuwe ziekenhuisopname gemeld. Deze persoon is afkomstig uit de gemeente Het Hogeland. Er werden geen nieuwe sterftes door COVID gemeld binnen de provinciegrenzen. Woensdag meldde het RIVM het overlijden van een inwoner van de gemeente Oldambt.

Hieronder vindt u een overzicht met het aantal besmettingen dat tussen woensdag- en donderdagochtend is gemeld bij het RIVM uit de provincie Groningen:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 47 1 0 Midden Groningen 13 0 0
Stadskanaal 6 0 0 Het Hogeland 11 1 0
Veendam 7 0 0 Westerkwartier 6 0 0
Pekela 5 0 0 Eemsdelta 17 0 0
Oldambt 10 0 0 Overig 3 0 0
Westerwolde 8 0 0
Totaal 133 2 0 Overig 0 0 0

In Nederland als geheel vond het RIVM tussen woensdag- en donderdagochtend 4.161 nieuwe besmettingen, 836 minder dan in de voorgaande vierentwintig uur. 198 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan 31 op een IC. 33 mensen overleden aan COVID-19.

Deel dit artikel: