Nieuwe tijdelijke plek voor stadsnomaden bij voormalige busremise aan Sontweg

nieuws
De voormalige busremise van Arriva - Foto: Google Maps - Streetview

De stadsnomaden die nu aan de Gideonweg in Groningen staan, mogen verhuizen naar een nieuwe, tijdelijke locatie. De gemeente heeft met de ‘krakers’ afgesproken dat ze tijdelijk op de voormalige busremise van Arriva aan de Sontweg mogen gaan staan met hun woonwagens.

“In de gesprekken met de bewoners is dit alternatief naar voren gekomen”, vertelt woordvoerder Manon Hoiting. “Gezien omstandigheden op de Gideonbult, zeker tijdens deze koude wintermaanden, is het verharde Arriva-terrein een beter alternatief.”

De stadsnomaden vinden de Gideon-locatie onveilig, onder meer vanwege de hoogspanningskabels, het lawaai en de drassige, vervuilde ondergrond.

De gemeente is nog in gesprek met de groep stadsnomaden die nu op het voormalige slibdepot aan het Eemskanaal staan. Zij zouden ook naar de Gideonbult moeten verhuizen.

Deel dit artikel: