Man dreigt de cel in te gaan wegens huiselijk geweld

nieuws

Een 24-jarige man uit Groningen moet, als het aan het Openbaar Ministerie, 15 maanden de cel in, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, voor veelvuldig huiselijk geweld. Ook moet hij zich laten behandelen. Dat meldt RTV Noord.

Justitie stelt dat de man zijn vriendin gedurende een jaar lang mishandeld heeft. Volgens de buren was er regelmatig ruzie, waarbij ook gevochten werd. De huisarts meldde dat het slachtoffer vaak verwondingen en blauwe plekken had. De verdachte zou zijn vriendin zó strak gecontroleerd hebben dat zij volgens de officier van Justitie niet alleen het contact met haar vrienden kwijtraakte, maar ook haar baan en opleiding.

Haar school meldde de situatie op den duur bij Veilig Thuis, Nadat de vrouw een eind aan de relatie had gemaakt, verhuisde zij naar een veilig onderkomen. Toen de verdachte haar toch weer opzocht, ontstond opnieuw ruzie, waarop de buren de politie alarmeerden. Op het moment dat agenten polshoogte namen, zakte de vrouw bij de voordeur ineen. De verdachte stelt dat de zaak overtrokken is. De uitspraak van de rechtbank volgt op 11 maart.