AFGELOPEN: SC Heerenveen – FC Groningen (1-1)

Vanuit het land der Friezen heet ik u een warm welkom voor de Derby van het Noorden! In Heerenveen trapt FC Groningen straks af voor de kraker. Kan FC Groningen het Noorden groen/wit kleuren? Volg het hier live.

AFGELOPEN. FC Groningen speelde een uitstekende tweede helft, het was echter niet genoeg voor de zege in Friesland: 1-1.

90+1’ Twee minuten extra tijd.

90’ Strand Larsen weer bijna.. Weer een kopkans voor de spits. Echter vliegt de bal over.

83’ Het doelpunt telt en geen strafschop voor Heerenveen. De jonge Slowaak haalt van een meter of twintig uit en met zijn buitenkant ploft de bal in het zijnet van doelman Mulder.

82’ TOMAS SUSLOV HAALT UIT! Wat een heerlijke treffer van de jonge aanvaller. De vraag is nu, gaat de VAR nog ingrijpen vanwege het eerdere incident?

81’ Van Bergen wordt neergehaald in de Groninger zestien. Blom vindt het niks, gaat de VAR nog iets zeggen?

81’ Wessel Dammers wordt als stormram binnen de lijnen gebracht ten koste van Van Kaam.

79’ Dat scheelde weinig! Strand Larsen kopt een bal via de vingertoppen van Mulder tegen de onderkant van de lat uit een inworp van Van Hintum.

73’ Bijna 2-0.. Henk Veerman kopt van dichtbij naast.

72’ Bijzondere wissel FC Groningen: Dankerlui vervangt El Hankouri. Buiten het feit dat de aanvaller prima speelde, is het bijzonder om bij een achterstand een verdediger in te brengen.

71’ De Groningers counteren snel en uiteindelijk komt de bal via Mo El Hankouri bij Abraham. De nieuweling schiet over.

64’ FC Groningen probeert er doorheen te combineren, tot een goed schot komt het echter niet.

61’ Wat een kans! Mo El Hankouri geeft goed, hard en laag voor. Paulos Abraham komt bij de tweede paal echter een teen lengte tekort om zijn eerste Groninger treffer te maken.

55’ Wissel bij FC Groningen: Paulos Abraham vervangt Sam Schreck.

54’ Een kopbal van Strand Larsen dwingt doelman Mulder naar de hoek.

46’ De tweede helft is van start. Rodney Kongolo vervangt Lasse Schone aan Friesche kant.

Het is rust. FC Groningen valt tegen en doet dan ook onder voor de Friezen: 1-0.

43’ Het zat er al een tijdje aan te komen.. Doelpunt SC Heerenveen. Na geklungel achterin kan Siem de Jong gemakkelijk binnen schieten voor thuisploeg. SC Heerenveen neemt de leiding in de Derby.

42’ Met een ware karatekick voorkomt Japanner Itakura een grote kans voor Henk Veerman.

35’ Schreck blokt een schot van Schone. De Friesche druk neemt toe.

31’ Wat een kans voor Heerenveen.. Mike te Wierik gaat gigantisch in de fout en maait over de bal. Hierdoor kan Joey Veerman op Padt af. De middenvelder schiet vervolgens op de paal.

24’ Padt grijpt goed in met de vuist en bokst een harde inzet van Schone weg bij het doel.

17’ Een echte mogelijkheid hebben beide ploegen nog niet gehad. De Trots van het Noorden zoekt met regelmaat de helft van Heerenveen op, maar verder dan het strafschopgebied komen de Groningers niet.

8’ In de eerste minuten tasten beide ploegen af. Een vrije trap voor de Friezen en een hoekschop voor de Groningers waren de enige wapenfeiten.

1’ De Derby van het Noorden is begonnen!

FC Groningen moet het in de Derby van het Noorden stellen zonder Danny Buijs op de bank. Wegens een mogelijke Corona besmetting kijkt de coach vanuit huis hoe assistent Adrie Poldervaart zijn ploeg aan zal sturen. Ramon Pascal Lundqvist kan niet spelen en wordt vervangen door Sam Schreck op het middenveld. Aanvaller Paulo’s Abraham start wederom vanaf de bank.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder, Floranus, De Jong, Henk Veerman, Van Bergen, Dresevic, Joey Veerman, Bochniewicz, Kaib, Schone, Halilovic

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Itakura, Van Hintum, Gudmundsson; Van Kaam, Schreck; El Hankouri, Suslov, Da Cruz; Strand Larsen

Scheidsrechter: Kevin Blom