Fiets Stadjer (71) gestolen na glijpartij; binnen één dag een nieuwe door crowdfunding

nieuws
Foto: Erick Bakker

Deze week werd een 71-jarige man uit Groningen beroofd van zijn elektrische fiets, toen hij zijn boodschappen opraapte van de straat na een glijpartij in de sneeuw. Buurtbewoners trokken zich het lot van de man aan en startten woensdagavond een crowdfundactie voor een nieuwe fiets, waar massaal gehoor aan werd gegeven.

De man liep, met zijn fiets aan de hand, door de sneeuw toen hij op een kruispunt de controle over zijn rijwiel verloor. Zijn boodschappen vielen uit zijn fietstassen en toen hij deze aan het oprapen was, ging een dief er met zijn fiets en de rest van de boodschappen vandoor.

Buurtbewoners trokken zich het lot van de man aan, die vanwege zijn gezondheid niet op een reguliere fiets kan rijden. “Zonder fiets kan hij niet naar zijn moestuin of vrienden en wordt zijn sociale leven wel erg klein”, zo schrijft Chris, de starter van de crowdfundactie. “Helaas was zijn fiets niet verzekerd en daarom zijn wij deze crowdfunding begonnen. We hopen 2000 euro bij elkaar te sprokkelen zodat we hem een nieuwe elektrische fiets kunnen geven.”

Het streefbedrag is inmiddels binnen. Binnen één etmaal werd ruim 2.200 euro opgehaald en de teller loopt nog. Doneren kan nog steeds, via deze link.