UMCG onderzoekt werking coronavaccins kwetsbare patiënten

nieuws
Foto: U.S. Secretary of Defense via Wikimedia Commons (CC 2.0 SA)

Het UMCG krijgt een subsidie van 7,4 miljoen euro van ZonMW voor een onderzoek naar de werking van coronavaccins bij nierpatiënten, longtransplantatiepatiënten en patiënten met kanker.

Volgens het ziekenhuis zijn de huidige vaccins vooral onderzocht op gezonde mensen en is er weinig tot niets bekend over de werking van de vaccins bij deze groep patiënten, terwijl zij wel tot de groep behoren met een hoog risico op ernstige gevolgen bij een besmetting met het virus.

De  onderzoekers willen weten of de vaccins ervoor zorgen dat het immuunsysteem voldoende reageert op besmetting en of er antistoffen tegen het virus worden aangemaakt. Voor de drie groepen zijn specifieke criteria opgesteld om de werking van de vaccins te bestuderen. Elk onderzoek wordt apart gefinancierd door ZonMW.

Deel dit artikel: