Twee vrouwen aangehouden op verdenking van illegale prostitutie in Airbnb-woning

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Agenten hebben maandagmiddag twee vrouwen aangehouden op verdenking van illegale prostitutie. De aanhouding vond plaats in een woning die werd gehuurd via Airbnb. Daarover schrijft het Dagblad van het Noorden maandag.

Een woordvoerder van de gemeente Groningen laat aan de krant weten dat maandagmiddag een huiszoeking plaatsvond in het kader van ‘controle op illegale prostitutie’. Medewerkers van de gemeente die constant speuren naar advertenties waarin prostitutie wordt aangeboden waren gestuit op het bewuste adres. Omdat er mogelijk iets zou spelen met verblijfsvergunningen werd de hulp van de politie ingeschakeld.

Drie politiemensen en twee ambtenaren togen naar de woning waar rond 15.00 uur een huiszoeking plaatsvond. Daarbij werden twee vrouwen aangetroffen die aangehouden werden. Het Dagblad van het Noorden schrijft dat de eigenaren op reis zijn en dat hun woning verhuurd wordt via Airbnb. De woordvoerder van de gemeente laat weten dat contact wordt gezocht met de eigenaren.