Tien maanden onvoorwaardelijke celstraf voor ‘kopschopper’ uit Stad

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

De rechtbank in Groningen heeft een 26-jarige man uit Groningen maandagmiddag veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden (waarvan acht maanden voorwaardelijk), omdat hij vorig jaar juli een man tegen zijn hoofd schopte bij de Ebbingebrug in Groningen.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De rechtbank legt de staf op aan de man voor poging tot doodslag. Naast de fysieke en mentale schade voor het slachtoffer neemt de recht het de man bijzonder kwalijk dat zijn overtredingen gevoelens van onveiligheid in de samenleving vergroten.

De dader verloor op de bewust avond zijn jas, terwijl hij op een scooter door de straat reed. Een 40-jarige man pakte de jas op en wilde deze op een goed zichtbare plek neerleggen. Nog voordat hij dat gedaan had, belanden de vuisten van de 26-jarige man in het gezicht van het slachtoffer. Het slachtoffer viel op de grond en werd vervolgens tegen zijn hoofd geschopt. De 40-jarige man liep meerdere botbreuken op.

De 26-jarige Stadjer moet ook een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer en hij moet na de celstraf begeleid gaan wonen.