Staking bij Icopal Hoogkerk afgewend

nieuws

De stakingdreiging bij Icopal in Hoogkerk is afgewend. Het personeel heeft zaterdag ingestemd met het bod dat Icopal zaterdag deed aan de FNV en de CNV.

De vakbondsleden eisten 5 procent loonsverhoging, een 38-urige werkweek en een generatiepact. Als Icopal niet in zou gaan op de eisen van de bonden, zouden er maandagmorgen stakingen volgen. Het bedrijf biedt nu een loonsverhoging van 3,75%. Daarbij gaat het in 2020 om een loonstijging van 1,5 procent en in 2021 om 2,25 procent. Daarnaast is er een akkoord over een generatiepact: de werknemers krijgen 90 procent salaris als ze een dag minder gaan werken, de pensioenopbouw blijft 100 procent, en er komt een sociaal plan. Er werd al meer dan een jaar gepraat over de eisen.

Het bedrijf produceert dakleer in Hoogkerk en keramische dakbedekking in Montfoort.

Deel dit artikel: