Stadspartij: ‘Heeft de gemeente zicht op Groningse gedupeerden toeslagenaffaire?’

nieuws

De Stadspartij wil duidelijkheid van het stadsbestuur over de situatie van gedupeerden van de toeslagenaffaire in de gemeente Groningen. De fractie stelt daar woensdag vragen aan het college over tijdens het vragenuurtje.

Demissionair staatssecretaris Van Huffelen van Financiën stelde maandag dat de dienst Toeslagen van de Belastingdienst samenwerkt met gemeenten bij de afhandeling van de geleden schade door de affaire. De Stadspartij wil nu van het college weten of Groningen al benaderd is door de Belastingdienst.

“Mochten er hier ouders zijn die door de affaire in financiële problemen zitten dan willen wij graag weten of de gemeente kwijtschelding wil verlenen”, aldus Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van de Stadspartij. “Maar ook of en hoe de gemeente de gedupeerden kan helpen, ook als zij zich (nog) niet gemeld hebben.”