Reeks van vernielingen en inbraken bij horecagelegenheden in Stad

nieuws
Foto: Café Merleyn

In de avond en nacht van woensdag op donderdag zijn er bij verschillende horecagelegenheden in Groningen vernielingen aangericht en werd er in verschillende panden ingebroken. Meerdere horecagelegenheden plaatsten donderdag berichten op sociale media over de incidenten.

Onder andere Eetcafé De Stadstuin aan de Koninginnelaan, Café Merleyn aan de Meeuwerderweg en restaurant Kroewa Thai aan de Prinsesseweg maken melding van vernielingen en van inbraken.

In het laatstgenoemde restaurant hebben de inbrekers een grote chaos veroorzaakt in hun zoektocht naar geld. Volgens het restaurant was het pand bezaaid met glas en lag er overal bier op de grond, omdat de inbrekers de tap hebben opengezet. Ook in Café Merlyn was het een zee van glas, evenals bij Eetcafé De Stadstuin. In geen van de zaken werd geld buitgemaakt.

De politie is een zoektocht gestart naar de daders, die in meerdere zaken zijn gefilmd door bewakingscamera’s.

 Deel dit artikel: