Zonnepanelen Zonneweide Glimmen nagenoeg allemaal verkocht

nieuws
Foto: zonneweideglimmen.nl

De verkoop van zonnepanelen op Zonneweide Glimmen loopt gestaag door. Inmiddels zijn er 3.875 panelen gereserveerd en zijn er nog 305 beschikbaar.

Afgelopen najaar is begonnen met de realisatie van de zonneweide. Deze wordt gebouwd aan de Zuidlaarderweg tegenover Brasserie De Kastanjehoeve op het voormalige terrein van een boomkwekerij. Op een stuk grond van 1,8 hectare groot kunnen maximaal 5.370 panelen geplaatst worden. De jaarlijkse elektriciteitsproductie komt daarmee op 1.500 MWh, wat goed is voor zo’n vijfhonderd huishoudens.

Met 1.500 MWh is de zonneweide het grootste postcoderoos-project van het Noorden. Behalve inwoners, stichtingen, verenigingen en bedrijven uit Glimmen zijn ook mensen uit Vries, Peize, Groningen-Zuid en Kropswolde in het project gestapt. Tot 31 december kan er nog een zonnepaneel worden aangeschaft.

Meer informatie over het project is te vinden op deze website.