Touringcar voor toeristische rondritten in Stad belandt in Friese sloot

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Touringcar The Grone, die normaal gebruikt wordt voor toeristische rondritten door Groningen, is zaterdagavond betrokken geraakt bij een ernstig ongeluk in Friesland. De bus belandde in een sloot, de chauffeur kwam om het leven.

Het ongeluk gebeurde even na 20.00 uur op de Hegedyk nabij het dorp Weidum in de gemeente Leeuwarden. De touringcar raakte door nog onduidelijke oorzaak van de weg, raakte een boom en belandde daarna in een sloot. Hulpdiensten rukten massaal uit. Vier ambulances kwamen ter plaatse alsook de brandweerkorpsen van Leeuwarden en Mantgum. In de bus zaten vier passagiers. Twee van hen raakten gewond. De buschauffeur kwam bekneld te zitten. Hulpverleners zetten alles op alles om de chauffeur te bevrijden maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

The Grone is een luxe touringcar die geschikt is voor groepen tot 50 personen. De bus wordt normaliter gebruikt door een bedrijf uit Groningen voor rondritten. Vanwege de coronacrisis ligt dit echter stil. De bus wordt ook gebruikt door andere partijen. Zo kan het voertuig ingezet worden voor bijvoorbeeld zakelijke reizen. De touringcar is uitgerust met een koffiebar, toilet, cd, dvd en televisie.