Aanpak Zernikeplein vordert gestaag

nieuws
Foto: Campus Groningen

Sinds de uitbraak van de coronacrisis waren er weinig studenten aanwezig op de Zernike Campus. Die rust hebben de aannemers voor het project ‘Upgrade Zernikelaan’ gebruikt om een aantal ingrijpende veranderingen uit te voeren aan het Zernikeplein. Voornamelijk de fietsers en de voetgangers merken de verschillen.

De afgelopen maanden zijn de rijbaan en het fiets-/voetpad vernieuwd. Daardoor is er een tijdelijke verkeerssituatie ontstaan op het plein, waarbij de fietsers samenvoegen met het autoverkeer op de rijbaan. Ook zijn er in de  afgelopen twee weken ruim honderd bomen geplant langs de Zernikelaan.

De rest van het plein wacht nog op een aantal ontwikkelingen, want voor de zomer komt er meer plein bij. Ook komt er een betere aansluiting op de fietspaden, waardoor fietsers achter de bushaltes langs rijden. Ook komen er voor de zomer nog een aantal grote bloembakken op het plein. Die moeten gaan zorgen voor de geleiding van de fietsers en voor een duidelijke oversteekplaats voor de voetgangers.