35 organisaties ondertekenen Beweegakkoord

nieuws

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk heeft donderdag 10 december namens de provincie Groningen haar handtekening gezet onder het Beweegakkoord. Dat was eerder al ondertekend door 34 organisaties uit de provincie.

Het Beweegakkoord moet ervoor zorgen de overheden, zorg, sport en onderwijs samenwerken aan een vitale provincie, waar alle inwoners in een veilige omgeving kunnen sporten en bewegen. Het doel is een sportklimaat waarin talent zich maximaal kan ontwikkelen, maar waar ook ruimte is voor ouderen en kinderen om te kunnen sporten en bewegen.

Het akkoord is opgesteld door alle Groninger gemeenten, de provincie, onderwijsinstellingen en organisaties uit de sport, zorg en welzijn en het bedrijfsleven. Alle 35 partijen hebben zich verbonden aan de doelstellingen en ambities uit het akkoord. Het gaat onder meer om de aanleg van meer en uitdagende speelplekken voor de jeugd en om voldoende aanbod, dat aansluit bij de verschillende doelgroepen.

Deel dit artikel: