SP: Tarieven van WarmteStad moeten omlaag

nieuws
Foto: Harro Meijer

De tarieven van WarmteStad moeten verlaagd worden. Dat zegt SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk. “Zeker voor huurders zoals aan de Iepenlaan en Lijsterbeslaan, maar ook voor andere bewoners die op WarmteStad aangesloten zijn.”

Dijk vindt het onacceptabel dat huurders die op een gemeentelijke energievoorziening worden aangesloten duurder uit zijn. Huurders van woningen van de Huismeesters aan de Iepenlaan en Lijsterbeslaan hebben last van tocht, vocht en schimmel. Toch kregen zij in juli een flinke huurverhoging én zijn de energiekosten fors gestegen sinds zij op WarmteStad zijn aangesloten.

Een week geleden namen de bewoners van de Iepenlaan en Lijsterbeslaan contact op met de SP. Zij willen dat woningcorporatie De Huismeesters iets gaat doen aan het achterstallige onderhoud en gebrek aan isolatie. De SP komt volgende week woensdag met een voorstel om de tarieven van WarmteStad te verlagen. Dat geldt speciaal voor mensen die na aansluiting op WarmteStad duurder uit bleken te zijn.

Deel dit artikel: