RIVM telt 36 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen

nieuws
Foto: Zachtleven via Pixabay.com - Illustratie: Harryarts via Freepik.com

In de gemeente Groningen zijn sinds dinsdag 36 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit open data van het RIVM.

In totaal zijn er in de gemeente sinds de uitbraak van het virus nu 3.844 personen positief getest. Dinsdag lag dit aantal nog op 3.808. Dit betekent een stijging van 0,94 procent. De 36 nieuwe gevallen van woensdag ligt hoger dan het 7-daags gemiddelde dat op 30,36 staat. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. In de provincie werden er 61 nieuwe besmettingen geteld waarbij het gros dus in de gemeente Groningen werd gevonden. In de gemeente Stadskanaal gaat het om 6 nieuwe gevallen, Midden-Groningen 5, Westerkwartier 4, Het Hogeland en Oldambt 3, Delfzijl, Loppersum, Veendam en Westerwolde 1. In de overige gemeenten bleven de cijfers op 0 staan. Een inwoner van de gemeente Midden-Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk werden er het afgelopen etmaal 5.407 personen positief getest. Dit aantal ligt fors hoger dan het cijfer op dinsdag. In de ziekenhuizen liggen nu 2.277 coronapatiënten waarvan er 606 op de Intensive Care liggen. Bij het RIVM werden 74 nieuwe overlijdens gemeld.