Nieuwe verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg gaat ‘Máximaweg’ heten

nieuws
De ovonde op de Brailleweg, met bovenaan de nieuwe 'Máximaweg' - Impressie via Aanpak Ring-Zuid

De nieuwe verbindingsweg tussen de Brailleweg en de Hereweg gaat de ‘Máximaweg’ heten, genoemd naar Koningin Máxima.

Dat maakte de gemeente Groningen bekend op Koningsdag. De naam werd gekozen, omdat ook een aantal andere wegen in de buurt is vernoemd naar Nederlandse koninginnen, zoals het Julianaplein en het Emmaviaduct. Met de naam wil de gemeente ook benadrukken dat de weg volledig los staat van de Rivierenbuurt.

De Máximaweg gaat eind dit jaar open en verbindt de rotonde bij de Brailleweg met de Hereweg. Daarnaast vervangt de weg de op- en afritten bij de Hereweg. De rotonde bij de Brailleweg wordt bereikbaar vanuit de binnenstad en via de drie afritten Centrum vanuit Hoogkerk/Drachten, Haren/Assen en Hoogezand. Via deze Máximaweg kunnen automobilisten dus, vanuit alle richtingen, de Hereweg bereiken en omgekeerd.