Actiecomité Brug Terug: ‘Stijd voor beweegbare, lage brug gaat door’

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

In een eerste reactie laat het Actiecomité Brug Terug weten blij te zijn dat minister Ollongren heeft toegezegd dat de Paddepoelsterbrug wordt herbouwd. Maar de nieuwe brug wordt niet zoals het comité deze graag ziet en daarom blijft het strijden voor een beweegbare, lagere variant.

“In 2015 lagen er al plannen voor een lagere, beweegbare brug”, vertelt Stephan Bauman van het actiecomité. “Met de keuze voor een hoge, vaste brug negeren de minister en Rijkswaterstaat de argumenten die we hebben aangedragen. Daarom gaat onze strijd verder.”

Minister Ollongren, staatssecretaris Van Veldhoven, Rijkswaterstaat en de regio maakten vrijdag bekend dat het Rijk 8.6 miljoen euro gaat bijdragen aan de aanleg van een nieuwe, 9 meter hoge en vaste Paddepoelsterbrug.