Paddepoelsterbrug wordt herbouwd als vaste brug; Rijk draagt 8,6 miljoen euro bij

De gemeente Groningen mag de Paddepoelsterbrug herstellen met een vaste brug. Dat hebben minister Ollongren en staatssecretaris Van Veldhoven afgesproken met de regio in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport.

De Paddepoelsterbrug komt terug als vaste brug op 9,1 meter hoogte. “Met betrekking tot de Paddepoelsterbrug is bekend welke waarde de regio en de omgeving hechten aan een verbinding op de locatie van de oude Paddepoelsterbrug”, zo laten de ministers weten. De brug moet gebouwd worden zonder pijler in de vaarweg en met een minimale overspanning van 54 meter.

Bewonersvariant  Gerrit Krolbrug geschrapt

Besluitvorming over de Gerrit Krolbrug wordt medio 2021 verwacht. Voor deze brug is er door diverse bewonersorganisaties een bewonersvariant ingediend met het verzoek om deze mee te nemen in de MIRT-planuitwerking. Maar omdat deze variant niet voldoet aan de Richtlijn Vaarwegen, is in samenspraak met de regionale bestuurders besloten om de besluitvorming hierover uit te stellen.

Deel dit artikel: