Weginspecteurs zijn van alle markten thuis: “De dierenambu was helaas te druk”

nieuws
Foto: Niall Crotty from FreeImages

Dat de weginspecteurs van Rijkswaterstaat van alle markten thuis zijn bleek maar weer eens deze week. Inspecteur Jeroen Bos kwam vrijdag op de A7 een ‘gewonde’ reiger tegen.

Bos trof het gewonde dier aan ter hoogte van Westpoort. Al snel bleek dat de reiger niet meer kon vliegen. “Ik heb daarop contact gezocht met de Dierenambulance Groningen”, vertelt hij op Twitter. “De mensen van de Dierenambu waren helaas te druk om het dier op te komen halen.” De weginspecteur besloot daarop om het dier in een deken te wikkelen, een plekje te geven in de auto en om vervolgens naar de Dierenambulance te rijden.

Bij de Dierenambulance zijn medewerkers direct naar de reiger gaan kijken. “Al snel bleek het dier niet gewond te zijn geraakt. Waarschijnlijk door oververmoeidheid is de reiger op de snelweg beland.” De reiger zal binnenkort zijn vrijheid terugkrijgen.

Deel dit artikel: