Schuiling: ‘Strengere handhaving coronaregels’

Een strengere handhaving van de coronaregels, dat wil burgemeester Koen Schuiling: “Men moet er rekening mee houden dat politie en toezichthouders nu meteen overgaan tot handhaving.”

Dit na de gedeeltelijke lockdown waartoe het kabinet gisteren heeft besloten. De gehele horeca gaat vier weken dicht, geen sportwedstrijden behalve topsport. Het kabinet heeft ook besloten dat de verkoop van alcohol in winkels, fysiek en online, in de avonduren vanaf acht uur niet meer mag en ook de afhaalloketten van coffeeshops sluiten om acht uur. Voor alle bedrijven en sectoren die door de maatregelen geraakt worden komen steunpakketten.

We moeten strenger zijn voor onszelf en voor ons gedrag: “Heel veel dingen hangen samen met ons eigen gedrag, laten we dat dan een beetje aanpassen”, zegt Schuiling.

 

 

Deel dit artikel: