RIVM: ‘134 nieuwe besmettingen in provincie Groningen; drie personen als overleden gemeld’

nieuws
Foto: Zachtleven via Pixabay.com - Illustratie: Harryarts via Freepik.com

Het aantal besmettingen met het coronavirus in de provincie Groningen is sinds donderdagochtend met 134 toegenomen. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM, die vrijdagmiddag naar buiten werden gebracht.

Naast de besmettingen werden twee ziekenhuisopnames vastgesteld, één van een inwoner van de gemeente Groningen en één uit de gemeente Midden-Groningen. De drie personen die geregistreerd werden als overleden aan COVID-19 komen uit de gemeenten Groningen, Westerwolde en Het Hogeland. De personen zijn niet allemaal in de afgelopen vierentwintig uur overleden, de registraties hierover komen soms vertraagd binnen bij het RIVM.

De gemeente Groningen was opnieuw de gemeente met de meeste nieuwe besmettingen onder de inwoners. Het RIVM registreerde hier 59 nieuwe besmettingen. De gemeente Westerkwartier staat bovenaan als het gaat om het aantal besmettingen in het Ommeland met 15 nieuwe infecties.

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 10.007 nieuwe coronabesmettingen gemeld door heel Nederland, 726 meer dan donderdag. Landelijk werden 291 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het RIVM ontving 47 meldingen van overlijdens door COVID-19.

Hieronder vindt u een overzicht met de nieuwe besmettingen per gemeente tussen woensdag- en donderdagochtend:
Appingedam 1 Pekela 2
Delfzijl 4 Oldambt 6
Groningen 59 Westerwolde 5
Loppersum 0 Midden-Groningen 10
Stadskanaal 10 Het Hogeland 13
Veendam 9 Westerkwartier 15
Totaal 134