Gemeente start kap en vervanging bomen bij Antwerpenweg en Gideonweg

nieuws
Foto: Google maps

De gemeente Groningen begint maandag met de kap en vervanging van 46 populieren rond de kruising van de Antwerpenweg en de Gideonweg.  De onveilige bomen worden vervangen door 80 nieuwe bomen en 180 struiken. De werkzaamheden duren ongeveer drie weken en leveren geen verkeershinder op.

Acht van de bestaande populieren blijven staan, maar de rest wordt vervangen door onder andere christusdoorns, linden, esdoorns en sparren. De nieuwe bomen moeten het gebied aantrekkelijk maken voor bijen en andere insecten en voor allerlei vogelsoorten en vleermuizen, waarvoor speciale nestkasten worden opgehangen.

Ook komt er een bank en een picknicktafel in dit groene gebied, op initiatief en kosten van Bedrijvenvereniging Zuidoost.