Ergun S. krijgt TBS met dwangverpleging voor doden echtpaar in Pathé

Ergun S., de man die op 26 oktober vorig jaar twee schoonmakers om het leven bracht in de Pathé-bioscoop in Groningen, heeft TBS met dwangverpleging opgelegd gekregen. Dat bepaalde de rechtbank Noord-Nederland dinsdagmiddag.

De uitspraak van de rechter betekent dat S. niet de cel in hoeft voor het doden van het echtpaar. De rechtbank acht hem, net als het Openbaar Ministerie en het Pieter Baan Centrum, volledig ontoerekeningsvatbaar voor zijn daden. S. moet daarnaast schokschade betalen aan familieleden en twee collega’s van de slachtoffers, omdat zij direct geconfronteerd werden met het misdrijf.

Volgens de rechtbank heeft S. zich schuldig gemaakt aan doodslag. De ernstige waren van S. waren volgens de rechtbank overheersend, waardoor S. niet in staat was om na te denken over zijn daden.

De dubbele moord werd vorig jaar oktober gepleegd in de Pathé bioscoop aan het Zuiderdiep. De schoonmakers waren willekeurige slachtoffers. S was in Groningen op zoek naar zijn ex en hun dochter. Hij verklaarde eerder dat hij dacht dat het echtpaar elitetroepen die zijn ex en dochter hadden vermoord. S werd de volgende dag bij een benzinestation aangehouden en werd daarbij in zijn been geschoten.

Deel dit artikel: