CDA gaat voor Lelylijn en ICE van Groningen naar Duitsland bij verkiezingen

nieuws
https://www.oogtv.nl/wp-content/uploads/2019/12/IMG_5901-scaled.jpg

Het CDA wil de komende jaren 10 miljard euro extra investeren in woningbouw en nieuwe verbindingen in het openbaar vervoer. Een binnenlandse hogesnelheidslijn naar het noorden en het aantakken van Groningen op het Duitse ICE netwerk zijn daar onderdeel van.

De christendemocraten presenteren vrijdagmiddag het programma voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. Het CDA volgt met de opname van de Lelylijn in het verkiezingsprogramma de Partij van de Arbeid.

Uit een grondig onderzoeksrapport van eerder dit jaar, uitgevoerd in opdracht van Den Haag en de drie Noordelijke provincies, blijkt dat de Lelylijn de beste keuze is voor de bereikbaarheid tussen het Noorden en de Randstad.