Urban Trail Groningen definitief geannuleerd

nieuws

De KLM Urban Trail, die gepland stond voor 5 april jongstleden, gaat definitief niet door. Dat maakte de organisatie van het evenement vrijdag bekend. De organisatie vindt het niet verantwoord om het evenement dit jaar nog te houden vanwege de coronacrisis.

Het evenement werd eerder al voor onbepaalde tijd uitgesteld. “Ondanks enkele versoepelingen maken de beperkende overheidsrichtlijnen het onmogelijk om het evenement veilig te organiseren op de manier zoals ze oorspronkelijk zijn bedoeld,” zo schrijft de organisatie. “De afgelasting is een enorme teleurstelling voor alle betrokkenen, maar is realistisch en noodgedwongen. De veiligheid en gezondheid van deelnemers, toeschouwers en medewerkers komen altijd op de eerste plaats.”

Ook de andere evenementen van de Urban Trail Series in andere steden zijn voor dit jaar afgelast. De aangeschafte startbewijzen blijven geldig voor 2021. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor een van de KLM Urban Trails 2020 krijgt een dezer dagen persoonlijk bericht. Zodra de nieuwe data bekend zijn, worden deze via de officiële kanalen gecommuniceerd.