Dammer Roel Boomstra toch in actie op NK

nieuws
WK Dammen. Links Jan Groenendijk, rechts Roel Boomstra.

Dammer Roel Boomstra uit de stad Groningen komt dit jaar toch in actie op het NK Dammen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden dinsdagavond.

Het NK zou aanvankelijk in april worden gehouden maar door de coronacrisis moest er een streep door het kampioenschap worden gezet. Zonder coronacrisis had Boomstra niet aan het NK meegedaan omdat hij het afstuderen voor zijn studie Natuurkunde belangrijker vond dan deelname aan het Nederlands Kampioenschap. Nu het NK komende herfst wordt gehouden kan de inmiddels afgestudeerde Boomstra alsnog meedoen. Mocht de stadse dammer het NK op zijn naam zetten dan zou dat voor de derde keer worden. Hij moet dan wel afrekenen met concurrenten als Jan Groenendijk en Martijn van IJzendoorn.

Het NK wordt gehouden van 29 oktober tot en met 7 november in Kraggenburg in de Noordoostpolder.

Deel dit artikel: