Weer op de bonnefooi naar Schiermonnikoog en Ameland

nieuws
Foto Andor Heij: Veerdam met veerboot op Schiermonnikoog

Er hoeft niet meer gereserveerd te worden voor een boottocht naar Schiermonnikoog en Ameland. Dat laat Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) woensdagavond weten.

De beperking van de capaciteit van de veerboten was al per 1 juli van de baan. De Veiligheidsregio heeft daarna besloten ook de plicht om te reserveren op te heffen. Iedereen kan daardoor weer op de “bonnefooi” naar de eilanden komen. Voor auto’s moet nog wel gereserveerd worden, maar dat was voorheen ook al zo.

Voor mensen die al gereserveerd hebben blijft het ticket geldig, maar in overleg met de klantenservice kunnen zij ook een andere boot nemen. WPD is blij met het besluit: “Het vrije reizen dat sinds jaar en dag het streven van de rederij is, wordt weer in ere hersteld”.

De andere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen blijven wel van kracht, aldus Ger van Langen, directeur van WPD: “Zo geldt er voor alle reizigers vanaf 13 jaar nog steeds dat zij een mondkapje moeten dragen in en om de terminals en aan boord van onze schepen. De afscheidingsfolies in de salons blijven zitten en WPD blijft reizigers met auto verzoeken om tijdens de overtocht in de auto te blijven zitten.”

Omdat veel mensen in eigen land op vakantie gaan, zijn de Wadden aantrekkelijk. Het reserveringssysteem bij WPD raakte daarom diverse keren overbelast. Vooral Schiermonnikoog is populair bij Groningers. Een “dagje Schier” is bij velen een leuk uitstapje.

 

Deel dit artikel: