Gronings college belooft inspanning voor Lelylijn

nieuws
Foto: Bart Kromwijk - www.youtube.com/user/112bartjk/featured

Het college van burgemeester en wethouders in Groningen gaat zich inspannen om de Lelylijn in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen te krijgen voor de volgende Kamerverkiezingen. Dat schrijft het college dinsdag in een brief aan de gemeenteraad. Het college gaat daarnaast pleiten voor het doortrekken van het traject naar Duitsland en Scandinavië.

“De Lelylijn is kansrijk en heeft toegevoegde waarde voor de stad, het Noorden en voor Nederland”, zo schrijft het college. “Voorons is dit reden om onze steun uit te spreken voor de Lelylijn.”

Uit het Potentieonderzoek OV verbinding Noord-Nederland Randstad komt naar voren dat met de Lelylijn de reistijd met 40 minuten kan worden verkort. Ook zijn de kosten lager dan aanpassing van het bestaand spoor en het maakt het de bereikbaarheid minder kwetsbaar voor stremmingen bij Zwolle.