Geen besjes en bogen maar groene glans in Ebbingekwartier

nieuws

Bewoners willen iets doen aan het versteende Ebbingekwartier. Bessenstruiken en groene toegangsbogen bijvoorbeeeld. Dat gebeurt niet maar er komt wel ‘groene glans’.

‘Bessenstruiken planten gaat niet vanwege de stenen, de verhuurder van de huurwoningen had bezwaren tegen de toegangsbogen’, meldt de gemeente.

Wel zijn er nu zo’n vijftig bakken geplaatst. De gemeente leverde de bakken met aarde tegen een vergoeding en liet ze vastschroeven aan de cortexstaalplaten voor de huizen. Bewoners vullen zelf de bakken en zorgen voor het onderhoud.

Het Ebbingekwartier is gebouwd op het dak van de ondergrondse parkeergarage Boterdiep. ‘Hierdoor zijn de mogelijkheden voor vergroening beperkt. De bakken geven het versteende Ebbingekwartier toch een groene glans’, schrijft de gemeente.

Bewoners en gemeente denken nog na over vogelhuisjes en verdere vergroening.