Zorgen om mensen die geen afstand houden in horeca: “Discipline verslapt”

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/Dolphin22

In de horeca vinden mensen het steeds moeilijker om de coronamaatregelen na te leven. De ontwikkeling baart de Veiligheidsregio’s zorgen.

“Binnen in de horecagelegenheden vinden mensen het steeds moeilijker om onderling anderhalve meter afstand te bewaren”, zegt voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad. “Met name de verplichting om binnen in de kroegen te blijven zitten en niet te gaan lopen of staan blijkt lastig na te leven.” Bruls meldt dat hij berichten uit alle delen van het land krijgt waaruit blijkt dat de discipline verslapt.

Volgens het Veiligheidsberaad waren uitgaansgebieden in sommige steden op vrijdag- en zaterdagavond te vol. Daar zou de onderlinge afstand ook niet gehaald zijn. Op meerdere plekken zijn boetes uitgedeeld. In Eindhoven sloten afgelopen donderdag uit voorzorg een aantal horecagelegenheden uit angst voor bekeuringen. Volgens de kroegen zou het publiek zich te weinig aantrekken van de maatregelen.

“Met de vakantieperiode in aantocht willen we graag iedereen de gelegenheid geven om op een terrasje te zitten of een hapje te gaan eten”, zegt Bruls. Hij voegt toe dat dit wel op een veilige manier moet gebeuren.” Eerder liet Bruls al weten dat het naleven van de maatregelen steeds moeilijker zal worden als de maatregelen versoepeld worden.