Ontmanteling rangeerterrein Hoofdstation begonnen

Op het Hoofdstation is dit weekend begonnen met de ontmanteling van het rangeerterrein. Het terrein moet wijken vanwege de renovatie van het stationsgebied.

Enkele weken geleden werden de wissels aan de oostzijde van het terrein al weggebroken. Dit weekend worden de aansluitingen aan de westzijde weggehaald. Daarmee zijn de sporen op het oude rangeerterrein niet meer per trein bereikbaar. Enkele weken geleden werd het terrein al overbodig met de opening van het nieuwe rangeerterrein De Vork bij Haren. De treinen van Arriva en NS worden sindsdien op dit nieuwe terrein schoongemaakt, getankt en er kunnen kleine werkzaamheden worden uitgevoerd. Bij de werkzaamheden dit weekend komt ook spoor 4a te vervallen. Hier wordt een tijdelijk perron overheen gebouwd. Daarmee gaat spoor 5a perronspoor worden.

Met het weghalen van de wissels en de aansluitingen kan de komende dagen begonnen worden met het verwijderen van het volledige rangeerterrein. De komende jaren moet op deze plek een nieuw busstation gaan verrijzen. Vanwege de werkzaamheden is er dit weekend geen treinverkeer mogelijk richting Zuidhorn, Delfzijl en Roodeschool.

Foto: Dennis Smit
Foto: Dennis Smit
Foto: Dennis Smit
Deel dit artikel: