Horeca- en evenementensector gaan protesteren in Den Haag

nieuws
Foto: ingezonden / OOG Tv

De horeca- en evenementensector is dinsdag van plan om te gaan demonstreren in Den Haag. Aanleiding zijn de te strenge coronamaatregelen waardoor de sector hard geraakt wordt.

De demonstratie werd maandag aangekondigd op Facebook. Het protest moet plaats gaan vinden op het Malieveld, start om 16.00 uur en duurt tot 21.00 uur. De organisatie verwacht dat er ongeveer duizend mensen aan de demonstratie deel zullen nemen. De opzet van de actie wordt maandagmiddag besproken met de gemeente. Met de demonstratie willen horeca-personeel maar ook festivalorganisaties, licht- en geluidtechnici en circussen duidelijk maken dat de anderhalvemetermaatregel versoepeld moet worden. “De regel is nu te streng. Bij een overtreding volgt er direct een boete. Ga eerst overleggen en waarschuwen als er een overtreding wordt geconstateerd”, laat de organisatie weten.

Voorts vindt men dat de problemen in de horeca- en evenementensector te weinig erkend worden door de overheid. “Er moet een versoepeling komen van de regels en meer financiële steun vanuit de overheid.” Tot slot vindt men dat festivals in de buitenlucht vanaf 1 juli weer mogelijk moeten zijn.

Deel dit artikel: