Hanzehogeschool krijgt twee ton subsidie voor mediaopleiding in Tanzania

Vier universiteiten in Tanzania krijgen de komende twee jaar steun van de Hanzehogeschool voor het opzetten van mediaopleidingen. Ook OOG, het Radio Netherlands Training Centre en de universiteit van Dar es Salaam werken mee aan het project.

Het doel van het project, opgezet door het Hanze Development Centre for Development Cooperation, is de mediasector van Tanzania versterken. Dat gebeurt door medewerkers in die sector op te leiden. Tijdens de projectperiode komen docenten van de Tanzaniaanse universiteiten naar Nederland voor korte trainingen. Ook zullen medewerkers van de hogeschool afreizen naar Tanzania om te assisteren bij het ontwikkelen van studieprogramma’s en onderwijsmaterialen.

Het media project wordt gefinancierd door het Orange Knowledge Programme, dat valt onder het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het programma stelt rond de 200.000 euro beschikbaar voor het project.

Andere projecten in Tanzania

De Hanzehogeschool doet al langer projecten in Tanzania, zo vertelt Linda Maat van de Hanzehogeschool. “We hebben al aardig wat projecten gedaan, onder andere over energie, ondernemerschap en verpleegkunde.”

Naast het mediaproject is de Hanzehogeschool ook actief op het gebied van studiebeurzen. Maat:“Heel veel studenten in het land hebben op dit moment gewoon geen geld om lessen te volgen aan lokale universiteiten. Met bijdrages van de Hanze University Foundation helpen we de studenten daar aan een paar duizend euro, zodat ze toch weer college’s kunnen volgen.”

Aankomende dinsdag organiseert Foundation een online-pubquiz om geld in te zamelen voor het project. Meedoen kan via de website van de Hanze University Foundation.