Explosief Haren tot ontploffing gebracht op Driebond

Het object dat zondagmiddag door een magneetvisser in het water aan de Meerweg in Haren werd gevonden blijkt wel degelijk een explosief te zijn. Dat laat de EOD weten.

De EOD heeft het object veiliggesteld en heeft het daarna overgebracht naar industrieterrein Driebond. Daar werd het om 21.50 gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Om wat voor explosief het gaat is onbekend, ooggetuigen laten weten dat het hoogstwaarschijnlijk om een brisantgranaat uit de Tweede Wereldoorlog gaat.

Het explosief werd zondag aan het einde van de middag aangetroffen. Een magneetvisser vond de granaat in het water en alarmeerde daarop direct de hulpdiensten. De politie zette de omgeving af en de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie kwam ter plaatse.

Een filmpje van het tot ontploffing brengen:

Deel dit artikel: