Geen treinen naar Roodeschool, Delfzijl en Zuidhorn; NS-sprinters stoppen niet op Hoofdstation

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Vanaf vrijdagavond tot en met zondag rijden er geen treinen tussen Groningen en Roodeschool, Delfzijl en Zuidhorn. Ook rijdt de NS-Sprinter uit Zwolle zaterdag en zondag niet verder dan station Groningen Europapark. Arriva en NS zetten bussen in. 

De treinstremmingen hebben te maken met werkzaamheden. Op het Hoofdstation wordt gewerkt aan de perronkappen en perrons. Ook wordt het oude opstelterrein aan de zuidzijde van het station buiten gebruik gesteld.

In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juni vervallen daardoor de laatste twee treinen van en naar Delfzijl en Roodeschool. Op het traject Groningen-Leeuwarden vertrekt om zaterdag 27 juni om 00.21 uur de laatste trein uit Leeuwarden. Deze rijdt tot Zuidhorn. Vanaf Zuidhorn rijdt een bus naar Groningen.

De NS-Sprinter uit Zwolle rijdt op zaterdag 27 en zondag 28 juni niet verder dan station Groningen Europapark. De Intercity en de treinen van Arriva richting Veendam rijden wel. Reizigers kunnen op station Europapark overstappen.

Deel dit artikel: