RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis blijft stabiel”

nieuws

Het aantal inwoners van de gemeente Groningen dat met een coronabesmetting opgenomen is in een ziekenhuis blijft stabiel. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die zaterdagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens de Rijksdienst zijn er nu 7,7 mensen op de 100.000 inwoners van de gemeente opgenomen in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit achttien personen. Dit aantal is al ruim een week stabiel. Ook in de rest van de provincie is de situatie stabiel. De gemeente Pekela behoudt statistisch gezien met 32,8 de meeste ziekenhuisopnames. Appingedam, 25,8 en Delfzijl, 24,3, volgen op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Landelijk kwamen er 23 mensen te overlijden aan het coronavirus. Het totaal aantal sterfgevallen komt daarmee op 5.811. Deze mensen zijn niet allemaal afgelopen etmaal overleden. Er zit namelijk een vertraging in het moment van overlijden en het moment dat het overlijden meegenomen wordt in de statistieken. Tien mensen moesten opgenomen worden in een ziekenhuis waarmee het totaal aantal patiënten dat in een ziekenhuis ligt, of heeft gelegen, op 11.659 komt. Het totaal aantal positief geteste personen is met 176 gestegen tot 45.064.

Deel dit artikel: