D66 wil naast ‘buitensport’ ook ‘buitencultuur’ voor jeugd

nieuws

De gemeenteraadsfractie van D66 wil dat het gemeentebestuur tijdens de coronacrisis naast buiten sporten voor jeugd ook ‘buitencultuur’ mogelijk maakt. Het stelt hier woensdag vragen over aan het college van B&W, tijdens het ‘vragenuurtje’.

“In de kunst- en cultuursector is ontzettend veel innovatievermogen en sociaal ondernemerschap, in een crisis als deze hebben ze echter wel de medewerking van de gemeente nodig om dat optimaal tot zijn zijn recht te laten komen”, aldus raadslid Jim Lo-A-Njoe. “Wij denken dat door slim combineren tussen onderwijs en cultuur, creatieve oplossingen te bedenken zijn die zowel het onderwijs als de kunst- en cultuursector kunnen helpen”.

De fractie vraagt de gemeente om parken, pleinen of parkeerplaatsen aan te wijzen voor deze activiteiten.

Deel dit artikel: