Bovenleiding aangelegd tussen Hoofdstation en De Vork

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Dit weekend wordt er tussen het Hoofdstation en het nieuwe opstelterrein De Vork druk gewerkt aan de aanleg van de bovenleiding. In totaal moet er achttien kilometer draad worden gespannen.

Spoorbeheerder ProRail begon ruim drie weken geleden aan omvangrijke werkzaamheden tussen het Hoofdstation en De Vork. Over een lengte van ruim vier kilometer moest een nieuw spoor aangelegd worden. Om dit te kunnen doen werden eerst de oude portalen en de bovenleiding weggehaald. Vervolgens werd het vierde spoor aangelegd en werden de drie overige sporen vernieuwd. Nadat vrijdag en zaterdag de seinen waren aangesloten kon begonnen worden aan het aanleggen van de bovenleiding. Hiervoor zijn nieuwe portalen geplaatst en moeten er heel wat kilometers draad getrokken worden.

Het gaat in totaal om achttien kilometer draad, 270 funderingen, 230 palen en 110 balken die nodig zijn voor de bovenleiding. Het systeem is volledig nieuw. Het gaat gebruikt worden door elektrische treinen en op de leidingen staat een voltage van 1,5 kV. Door de werkzaamheden rijden er tot begin juni geen treinen richting Assen, Winschoten en Veendam. De vervoersbedrijven hebben bussen ingezet om reizigers te vervoeren.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel: