“Tienduizenden extra mensen zullen aankloppen bij de voedselbanken”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Door de coronacrisis zullen er tienduizenden extra mensen aankloppen bij de voedselbanken. Dat voorspelt Voedselbanken Nederland, de koepelorganisatie waar 170 voedselbanken in het land bij zijn aangesloten.

“De verwachting is dat het aantal klanten de komende tijd alleen maar zal toenemen”, zegt Leo Wijnbelt van Voedselbanken Nederland in het Nederlands Dagblad. “Na de gezondheidscrisis komt een economische crisis. Het aantal hulpvragen zien we de afgelopen weken al behoorlijk stijgen.” Om iedereen van eten te kunnen voorzien is er een inzamelingsactie gestart waarmee geprobeerd wordt iedereen van eten te voorzien.

Ook in Groningen ziet men een toename van het aantal mensen dat aanklopt. Op dit moment worden er wekelijks zo’n achthonderd gezinnen van een voedselpakket voorzien. Vanwege de coronacrisis is de winkel van de voedselbank aan de Ulgersmaweg gesloten en brengen vrijwilligers pakketten bij de mensen thuis. Aanvoer van voedsel is er op dit moment voldoende. Halverwege maart was dit een probleem toen mensen gingen hamsteren in de supermarkten en de aanvoer naar de voedselbanken hierdoor stagneerde. Door een samenwerking met koks van ’t Feithhuis waarmee er maaltijdpakketten worden gemaakt, en de aanvoer van voedsel uit onder andere school- en bedrijfskantines is er op dit moment voldoende, maar gaven blijven altijd welkom.