Online informatiebijeenkomst over grootschalige spoorwerkzaamheden

nieuws
Foto Andor Heij. Aanleg bovenleiding.

Groningen Spoorzone organiseert donderdagavond een online videobijeenkomst vanwege de grootschalige spoorwerkzaamheden die vanaf vrijdag plaatsvinden tussen Groningen en het nieuwe rangeerterrein De Vork bij Haren.

De werkzaamheden beginnen op vrijdag 23 april en duren tot woensdag 3 juni. Vanwege het werk aan het spoor rijden er van woensdag 6 mei tot en met woensdag 3 juni geen treinen. Reizigers worden in deze periode met bussen vervoerd. “Normaal gesproken organiseren wij voorafgaand aan zo’n grote periode van werkzaamheden een informatieavond”, laat Groningen Spoorzone weten. “Vanwege de coronacrisis is dit nu niet mogelijk. Daarom hebben we besloten om de informatieavond online uit te zenden via YouTube.”

Videoconferentie
Tijdens de videoconferentie gaat een omgevingsmanager van ProRail uitleggen wat er precies gaat gebeuren en wat omwonenden kunnen verwachten. De informatiebijeenkomst begint donderdagavond om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur zal de videostream te bekijken zijn via deze link.

Werkzaamheden
ProRail gaat tijdens de werkzaamheden, die dus ruim een maand duren, werken aan een vierde spoor tussen het Hoofdstation en Groningen Groningen Europapark. Op laatstgenoemde station gaat daarbij gewerkt worden aan een extra zijperron. Daarnaast zal men een aanvang nemen met de verbouwing van het Hoofdstation.