Kat op dak schrikt van brandweer

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De Groninger brandweer moest vrijdagochtend in actie komen vanwege een dier in problemen aan de Tjerk Bolhuisstraat in de Oosterparkbuurt. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van een dier in problemen kwam rond 10.15 uur binnen waarop een tankautospuit van de Groninger brandweer ter plaatse werd gestuurd. “Het gaat om een kat die op het dak van een woning zit”, vertelt Ten Cate. “Het beest zit er al een tijdje en de bewoners vermoeden dat het beest er niet af durft te komen.” De brandweerlieden horen na aankomst het relaas van de bewoners aan en bedenken een plan hoe ze dit varkentje kat het beste kunnen wassen. “Ze hebben besloten om door middel van een ladder een reddingspoging te wagen.”

Nadat de ladder van de brandweerwagen is gehaald wordt deze tegen de gevel gezet. “Dat was het moment dat het gebeurde. Het beest schrok van het geluid van de ladder dat het pardoes via een geopend dakraam de woning binnensprong. De brandweerlieden hebben daarop de ladder maar weer opgeruimd en stapten met een glimlach op hun gezicht de wagen in waarna ze terugkeerden naar de kazerne.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie