Groningse interieurbouwer krijgt bijna 35.000 euro subsidie van provincie

nieuws

A&F Interieur krijgt bijna 35.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor de aanschaf van een volautomatisch magazijnsysteem. Dat maakte de provincie dinsdagmiddag bekend. De subsidie komt voort uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB.

De magazijnrobot zorgt ervoor dat het beheer en klaarzetten van materialen sneller en efficiënter plaatsvindt. Met de verdere digitalisering van het productieproces en de hogere productkwaliteit verwacht A&F zijn concurrentiepositie te verbeteren. Verwacht wordt dat het aantal banen bij A&F Interieurbouw binnen drie jaar zal stijgen van 15 naar 22. Het bedrijf kreeg eerder subsidie voor de investering in een lamineermachine.

Ook Team2 Interieurbouw uit Leek en Prefab Strobouw uit Zuidbroek krijgen subsidies uit dezelfde regeling. Deze is onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.