Regeling voor herstel bevingsschade tot 60.000 euro gaat vanaf 1 juli stapsgewijs beginnen

nieuws

Vanaf 1 juli kunnen de eerste Groningers die zonder onderzoek naar de oorzaak (tot 60.000 euro) bevingsschade aan hun woningen willen laten herstellen, hun keuze bevestigen.

De invoering van herstel van schade tot 60.000 euro gaat stapsgewijs van start. De 1.800 Groningers en Drenten die nu al voorlopig hebben gekozen voor deelname aan de regeling, moeten deze keuze nog wel bevestigen. Dat kan dus vanaf 1 juli, door te kiezen voor herstel door een aannemer van het IMG of een eigen aannemer. Of zij kunnen alsnog kiezen voor een financiële vergoeding.

De invoering van herstel van schade tot 60.000 euro gaat stapsgewijs van start. Volgens het Instituut Mijnbouwschade Groningen blijkt dat een deel van de aanvragers graag zoveel mogelijk zelf wil regelen en anderen juist vragen om ontzorging. Maar inwoners kunnen niet zelf, als particulier, het huis herstellen en de kosten van de materialen laten betalen door het IMG.

De komende maanden worden de voorwaarden voor herstel nog verder uitgewerkt. Daarna worden de definitieve aanvragen gefaseerd in behandeling genomen. Het IMG neemt daarvoor, stapsgewijs, contact op alle aanvragers.