CERTE aan Damsterdiep past triage toe bij voordeur

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Bij medisch laboratorium CERTE aan het Damsterdiep wordt triage toegepast bij de voordeur. “Heb je klachten dan kom je er niet in.”

“Voor het gebouw staat een aantal medewerkers getooid in oranje hesjes”, vertelt Martin Nuver van de incidentenwebsite 112groningen.nl. “Als je naar binnen wilt wordt je een vragenlijst voorgelegd waarin gevraagd wordt of je recent ook in contact bent geweest met een coronapatiënt. Daarnaast wordt gevraagd of je ook neusverkoudheid of andere lichamelijke klachten hebt. Ook wordt met een thermometer de temperatuur in je oor opgemeten. Als dat allemaal goed is mag je naar binnen voor bloedafname.”

CERTE bevestigt de handelswijze. Het laboratorium wil koste wat kost het virus buiten de deur houden. Als je een lichaamstemperatuur van meer dan 38 graden hebt, als je een huisgenoot hebt die koorts of klachten heeft of als je minder dan veertien dagen geleden in een gebied met veel besmettingen bent geweest, dan kom je het gebouw niet in. Mocht tijdens de controle blijken dat er iets niet goed is, dan worden mensen terugverwezen naar de huisarts of medisch specialist.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl