Woensdag luiden de kerkklokken opnieuw; zeker zestig kerken in provincie doen mee

nieuws
De kerkklok van Oosterwijtwerd. Foto: Stichting Oude Groninger Kerken

Meer dan zestig kerken in de provincie Groningen zullen aanstaande woensdag opnieuw de klokken luiden. Tussen 19.00 en 19.15 uur zal er op deze wijze opnieuw een boodschap van ‘hoop en troost’ te horen zijn.

Vorige week deed de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) een oproep uit naar haar kerken deel te nemen aan het initiatief Klokken van hoop. Meer dan zestig kerken gaven gehoor aan deze oproep. De klokken zijn nog op woensdag 25 maart en 1 april te horen van 19.00 uur tot 19.15 uur.

De kerken die zich bij via klokkenvanhoop.nl hebben aangemeld bij de Stichting Oude Groninger Kerken zijn de kerken in:
Adorp, Baflo, Breede, Den Andel, Den Horn, Eenrum, Eenum, Engelbert, Fransum, Garnwerd, Godlinze, Grijpskerk, Grootegast (witte kerkje) Harkstede, Harkstede, Hornhuizen, Huizinge, Kiel-Windeweer, Klein Wetsinge, Kropswolde, Leegkerk, Leermens, Lettelbert, Losdorp, Marsum, Marum, Meedhuizen, Middelbert, Middelstum, Molukse kerk Appingedam, Niehove, Nieuw Beerta, Nieuw Scheemda, Nieuwolda, Niezijl, Noordbroek, Noordwijk, Obergum, Oldenzijl, Oosternieland, Oosterwijtwerd, Oude Pekela, Pieterburen, Sappemeer Koepelkerk, Slochteren, Solwerd, Stitswerd, ’t Zandt, Thesinge, Tolbert, Uithuizen, Usquert, Vierhuizen, Westeremden, Westernieland, Winsum, Wirdum, Zeerijp, Zuidwolde, Zuurdijk.

 

Deel dit artikel:

  1. Wat is er in hemelsnaam troostend aan het geluid van een klok? Die dingen zijn van oorsprong gemaakt om lawaai te maken en daarmee kwade geesten te verjagen. Tegenwoordig weten we wel beter, Corona is een virus en dat ga je niet wegjagen met een hoop kabaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *