Woensdag luiden de kerkklokken opnieuw; zeker zestig kerken in provincie doen mee

nieuws
De kerkklok van Oosterwijtwerd. Foto: Stichting Oude Groninger Kerken

Meer dan zestig kerken in de provincie Groningen zullen aanstaande woensdag opnieuw de klokken luiden. Tussen 19.00 en 19.15 uur zal er op deze wijze opnieuw een boodschap van ‘hoop en troost’ te horen zijn.

Vorige week deed de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) een oproep uit naar haar kerken deel te nemen aan het initiatief Klokken van hoop. Meer dan zestig kerken gaven gehoor aan deze oproep. De klokken zijn nog op woensdag 25 maart en 1 april te horen van 19.00 uur tot 19.15 uur.

De kerken die zich bij via klokkenvanhoop.nl hebben aangemeld bij de Stichting Oude Groninger Kerken zijn de kerken in:
Adorp, Baflo, Breede, Den Andel, Den Horn, Eenrum, Eenum, Engelbert, Fransum, Garnwerd, Godlinze, Grijpskerk, Grootegast (witte kerkje) Harkstede, Harkstede, Hornhuizen, Huizinge, Kiel-Windeweer, Klein Wetsinge, Kropswolde, Leegkerk, Leermens, Lettelbert, Losdorp, Marsum, Marum, Meedhuizen, Middelbert, Middelstum, Molukse kerk Appingedam, Niehove, Nieuw Beerta, Nieuw Scheemda, Nieuwolda, Niezijl, Noordbroek, Noordwijk, Obergum, Oldenzijl, Oosternieland, Oosterwijtwerd, Oude Pekela, Pieterburen, Sappemeer Koepelkerk, Slochteren, Solwerd, Stitswerd, ’t Zandt, Thesinge, Tolbert, Uithuizen, Usquert, Vierhuizen, Westeremden, Westernieland, Winsum, Wirdum, Zeerijp, Zuidwolde, Zuurdijk.

 

Deel dit artikel: