Gemeentebestuur helpt ondernemers tijdens corona-crisis

Het Noordelijk Belastingkantoor legt voorlopig geen nieuwe heffingen op aan ondernemers. Ook wordt bij reeds verstuurde aanmaningen coulant met termijnen omgegaan. Dat meldt het gemeentebestuur.

Voor partijen die nog geld van de gemeente tegoed hebben, worden de betalingen zoveel mogelijk versneld afgehandeld. Hiervoor worden dagelijks betalingen uitgevoerd. Opdrachten die de gemeente heeft verleend aan zelfstandigen en flex-werkers worden verplaatst waar het kan, maar een deel van de vergoeding wordt wel alvast betaald, zodat deze mensen niet in betalingsproblemen komen.

Organisaties die subsidie van de gemeente ontvangen en in financiële problemen komen, kunnen een voorschot krijgen. De gemeente zal ook coulanter omgaan met de prestatie-eisen, als vanwege het coronavirus hun activiteiten geen doorgang vinden. De gemeente betaalt ook reeds betaalde leges terug voor evenementen die niet doorgaan.

Het gemeentebestuur stelt ook een budget beschikbaar voor ondernemers die tijdens de crisis toch een verdienmodel willen opbouwen. Het gaat onder meer om horecabedrijven die begonnen zijn met bezorg- en afhaaldiensten.

Deel dit artikel: